Summer Magic Outline

Summer Magic is a seven-week commitment starting the week of June 15 and ending the week of July 27! Participants are asked to commit to 20-hours of in person sessions across the course:

 

3 hours/week (Weeks 1-6)

2 hours (Week 7)

 

Education, tutorial, and discussion topics will change each week and build upon material from previous weeks.

 

This is the most recent course outlilne for Summer Magic:

 

Week 1

June 15 - June 19

Lecture--Magic Fundamentals

Tutorial--Grips, Cuts, and Shuffles

Discussion--Importance of Art

Week 2

June 22 - June 26

Lecture--Sharing Magic

Tutorial--Self-Working Tricks

Discussion--Connectedness during COVID-19

Week 3

June 29 - July 3

Lecture--Magic in the World

Tutorial--Card Controls

Discussion--Hope during

COVID-19

Week 4

July 6 - July 10

Lecture--Pyschology of Magic

Tutorial--Card Forces

Discussion--Mindfulness during COVID-19

Week 5

July 13 - July 17

Lecture--Guest Lecture (Local Magician)

Tutorial--Card Palming

Discussion--How to Share Magic

Week 6

July 20 - July 24

Lecture--Analyze Performance

Tutorial--Color Changes/Flairs

Discussion--Group Choice (TBD)

Week 7

July 27 - July 31

Final Performances 

End of Course Celebration

Session Times by Age Group

Please make sure you are available for ONE of the times for each session type before registering. Please contact the instructor if you wish to participate but are not available for ONE of the times for each session type for your age group!

 

Elementary Students

Education Session (30 minutes):

Tuesday 12:00 PM -- 12:30 PM

Tuesday 4:00 PM -- 4:30 PM

Tutorial Session (90 minutes):

Wednesday 12:00 PM -- 1:30 PM

Wednesday 4:00 pm -- 5:30 PM

Discussion Session (60 minutes):

Thursday 12:00 PM -- 1:00 PM

Thursday 4:00 PM -- 5:00 PM

Midlde and High School Students

Education Session (30 minutes):

Tuesday 2:00 PM -- 2:30 PM

Tuesday 6:00 PM -- 6:30 PM

Tutorial Session (90 minutes):

Wednesday 2:00 PM -- 3:30 PM

Wednesday 6:00 pm -- 7:30 PM

Discussion Session (60 minutes):

Thursday 2:00 PM -- 3:00 PM

Thursday 6:00 PM -- 7:00 PM

Adults

Education Session (30 minutes):

Tuesday 8:00 PM -- 8:30 PM

Tutorial Session (90 minutes):

Wednesday 8:00 PM -- 9:30 PM

Discussion Session (60 minutes):

Thursday 8:00 PM -- 9:00 PM

Event Calendar

This Google Calendar will be updated throughout the course with infromation about various session topics and meeting times. Please check this calendar often to stay up to date!

 

Summer Magic

Wesley Pritzlaff

Rolesville, NC 27571

summermagic.me@gmail.com 

Tel: (919) 538-5627

#YouAreLoved :)

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

Contact Instructor

© 2020 by Summer Magic. Proudly created with Wix.com

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

Summer Magic 2020